VILLA D'OR
WENTELTRAPPEN
DE CARACTERE
ESPRIT RECUP'
DESIGN CONTAINER

FR | EN | NL
escalier1890-staircase1890-spiltrap1890
ESPRIT RECUP’ : DESIGN TUINMEUBELS DOOR HERGEBRUIK
Gerrit Rietveld als inspiratiebron
Wageningen, januari 2015

« Schoonheid moet voor iedereen toegankelijk zijn », was het uitgangspunt bij het ontwerp van de Kratstoel van Gerrit Rietveld, één van Nederlands meest bekende architecten. Tijdens de crisis van de jaren 30 ontwierp Rietveld zijn kratstoel, gemaakt van afgedankte fruitkistjes. En anno 2014, precies 80 jaar later, blaast ontwerper en verzamelaar van oude bouwmaterialen, Mario Vos, dit idee nieuw leven in met het ontwerp en de fabricage van tuinmeubels gemaakt van afgedankte pallets en Franse fruitkisten.

« Het is de crisis van de afgelopen jaren » verklaart Mario Vos, ontwerper en fervent verzamelaar van oude bouwmaterialen « die als inspiratiebron heeft gefungeerd. Een crisis doet beroep op de creativiteit van een ontwerper, zoals Rietveld dat in zijn tijd ook aanvoelde. Ik ben altijd op zoek naar unieke dingen, spullen, producten, die een nieuw leven kunnen krijgen met als doel ze te verkopen aan het grote publiek, dus voor een redelijke prijs. Iets wat ik al eerder heb gedaan met 19e-eeuwse Franse gietijzeren (spil)trappen (zie www.trappenvangietijzer.com). We leven in een wereld die van ons vraagt ecologisch en duurzaam te zijn. Gegeven het feit dat ik met oude bouwmaterialen werk, word ik dagelijks geïnspireerd door mijn primaire omgeving. En het resultaat is daar: een serie unieke design meubels, gemaakt van afgedankte materialen, te weten pallets en Franse fruitkisten. Ik creëer een nieuw product en geef een tweede leven aan materialen die afgedankt waren. En dat geeft meer dan een enorme voldoening! »

Sinds het ontwerp van de eerste stoel is het assortiment uitgebreid met banken en tafels om een homogene en tijdloze sfeer te creëren. Voor de productie in Nederland is een nauwe samenwerking aangegaan met Hout-Vast, gevestigd in Venlo, dat een naam heeft op het gebied van kwaliteit en afwerking. Vanaf voorjaar 2015 kan het grote publiek het comfort van de meubels zelf ontdekken en ervaren. Bezichtiging is mogelijk in de werkplaats van Hout-Vast. De meubels zullen exclusief worden verkocht via de webshop van Esprit Récup’, een label van Villa d’Or.

In de nabije toekomst zal het assortiment verder worden uitgebreid met ontwerpers die volgens hetzelfde principe werken en onder hun eigen naam of label hun producten op de website van Esprit Récup’ kunnen aanbieden.

Contact
Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met Mario VOS op telefoonnummer +33(0)6.65.79.49.63 of per e-mail of m.vos@villador.com.
Persfoto’s zijn beschikbaar op www.villador.com/pers.

Links
Esprit Recup’ – www.espritrecup.com
Hout-Vast – www.hout-vast.nl

Volg ons op Facebook Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram
© Villa d'Or B.V. | Sinds 1995 | Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden